Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


♥ O.O érdekes...a hazugság jelei O.O

 

 

 

Hazugság jelei

 

 

 

 

 

 

Miből ismerhetjük meg, hogy másik nem mond igazat? Melyek a hazugság jelei?

 


 

 

~Hazugság jelei a testbeszédben~

 

 

 


Tipikus jele a huzgságnak a száj eltakarása. Ennek oka az, hogy kisgyermekkorban a lelkiismerete olyan erős az embernek, hogy ha hazudunk, eltakarjuk szánkat a kezükkel. Nem akarjuk kiengedni a nem igaz gondolatokat. Felnőttként ezt már nem tehetjük meg, ezért a kezünk elindul a szánk felé, de megáll útközben, mintha csak egyet hessentettünk volna a levegőben, megigazítottuk volna a gallérunkat, a rugánk ujját stb. Tehát a hazugság jeleiből talán a leggyakoribb jel az, hogy a hazug ember gyakran megérinti a száját annak jeleként, hogy valami rossz csúszott ki rajta.

 

 

 

 

Előfordul, hogy az illető, akivel beszélünk, gyakran az orrához kap. Ez nem véletlen. Ennek biológiai oka az, hogy hazugság közben megduzzad az orr, mivel az erekbe több vér jut, így az orr kitágul!

 

 

 

 

A hazugság jelei közé tartozik az is, ha a hozzánk beszélő embernek a tenyereit nem látjuk a kezét eltakraja. A hazug ember nem nyílt lapokkal látszik, és ez a kezével sincs másképp.

 

 

 

 

A gallér-húzogatás is a hazugság jelei közé tartozik. Mivel a hazugság közben a bőr fiziológiai állapota megváltozhat, sok esetben több levegő kell. Talán Ön is látott már olyat, hogy egy embernek meglepő módon meg kellett érintenie a nyakát, mert furcsán érezte magát. Ha ez nem düh, csalódás vagy egyéb zavar miatt van, a hazugság jelei közé srolhatjuk ezt a jelenséget is.

 

 

 

 

 ~A hazugság jelei a tekintetben~

 

 

 

 

A hazug ember kerüli a szemünkbe nézést. A hazugság jelei közé soroljuk, ha a másik félrenéz, eltakrja a szemét, dörzsöli. De ennél jóval tovább mentek a kutatók.

 

 

 

 

A testbeszédet kutató szakértők szerint, ha valaki felépít egy történetet, jobb oldalra tekint, ha pedig megpróbál visszaemlékezni, balra. Ezek annyira gyors és ösztönös cselekedetek, hogy elég nehéz tudatosan megváltoztatni. Így jobbra tekintő partnered biztos, hogy épp egy alaposan megfontolt történeten munkálkodik!

 

 

 

 

Becsapós viszont az, hogy aki gyakran hazudik, az egyenesen a szemünkbe néz, hiszen tisztában van azzal, hogy a lesütött szem árulkodó. Ezzel is elárulja magát, mivel hosszabban tartja pillantását az igazmondónál: pislogni kezd, kiszárad a szeme.

 

 

 

 


A hazugságvizsgáló is a hazugság jeleit keresi

 

 

 

 

A hazugságvizsgáló készülékek is olyan jelekből olvasnak, mint amilyenekből mi. A hazugásvizsgáló azt nézi, amikor a tenyerünk izzad, légzésünk felgyorsul, és vérnyomásunk is emelkedik.
 

 

 

 

A hazugság egyéb apró jelei

 

 

  • a szemöldök apró felvonása különösebb indok nélkül
  • a száj szögletének apró rándulása
  • szemhunyorítás
  • a pupilla apró beszűkülése
  • idegességében föl-le rázza a lábát
  • a pupillák kitágulása
  • orr izom összehúzódása
  • magasabb hang a hazugság közben

 

 A hazugság jelei a kommunikációban

 

 

 

 

A hazugság jelei közé tartozik az, amikor valaki szokatlan gesztusokat produkál, vagy olyan kifejezéseket és szófordulatokat mond, amelyekkel még nem találkoztunk, és furcsának hatnak.

 

 

 

 

Szokták azt is mondani, hogy a hazugság jelei közé tartozik az is, hogy a füllentő embernek mindig azonnal van magyarázata, ha kérdőre vonják, ha számonkérik.

 

 

 

 

Természetesen a hazugásg jeleit összefüggően kell vizsgálni, a legfontosabb dolog, hogy egységben nézzünk rá a másikra. Valószínűleg lesz egy vagy több olyan jel, amelyik ellentmond a többinek, vagy erőteljesen eltúlzott a többihez képest. Ilyenkor számíthatunk rá, hogy füllent a másik. Azonban soha ne felejtsük el szóban is megbeszélni a történteket. A hazugság jeleiből még ne következtssünk semmi rosszra!

 

 

 :D Üdv:Kata ;)
 
.
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

köszi

(Cinthuus ღ, 2013.01.05 21:19)

Jó tudni az ilyeneket. ;)